Jimi Holstebro


Mød Jimi Holstebro (f. 1976)

Da Jimi var dreng, smed han sin skoletaske fra sig i gangen, smurte et helt fad madder og satte sig ind på sit værelse – og tegnede. Når han kom ud af værelset var det primært for at spise aftensmad eller tage til fodbold sammen med kammeraterne – ellers handlede det meste af Jimis univers om at tegne og ligge i sengen til langt ud på natten og læse tegneserier.

Jimi blev uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2006 og er fascineret af det spændingsfelt, der opstår, når klassisk tegnestil kombineres med et stramt grafisk snit uden støj. Jimi beskriver sin stil som klassisk med et tvist og arbejder målrettet på at skabe refleksion hos sit publikum.

Omdrejningspunktet i Jimis kunstneriske univers er den rene, naturtro streg, der både går igen i hans serie (M)ANIMAL og i den seneste serie - BY kollektion.

BY kollektion udsprang af en idé om at portrættere Jimis fødeby Frederikshavn. Interessen for BY har været overvældende, og kunstneren har nu adskillige nye byer på tegnebrættet, der snart er klar til tryk, samt et stålfast mål om ikke bare at vise et glansbillede eller et turistudsnit af udvalgte seværdigheder men frem for alt nå ind til kernen af byen - byens sjæl.

Og den måde at arbejde på kendetegner Jimis værker.

”Ligesom Dan Turéll hylder jeg hverdagen. De obskure små ting, der pludselig sætter tanker i gang. Det skæve og alligevel almindelige,” siger han.  

Gennem årene har Jimi specialiseret sig i grafisk facilitering – en metode, der består i professionelt tegnede referater. Jimi er forfatteren bag en bog om grafisk facilitering på Dansk Psykologisk Forlag, der udkommer sommeren 2017. Selv kalder han grafisk facilitering en metode der:

”Reducerer kompleksiteten. Skaber overblik. Og nemt kombinerer tekst, tegning og ord.”

Gennem årene har Jimi udstillet sine serier på gallerier i både ind- og udland.

Læs mere om kunstneren www.jimiholstebro.dk

 

Køb Jimi's værker her.